Nieuwe opkomstlocatie ambulances aan Newtonweg Spijkenisse

Het is de bedoeling dat ambulances daardoor sneller op locatie kunnen zijn op Voorne-Putten.

Er komt een nieuwe opkomstlocatie van ambulances aan de Newtonweg in Spijkenisse. Dankzij deze nieuwe centraal gelegen locatie worden de aanrijtijden van de ambulances op Voorne-Putten aanmerkelijk bekort. De gesprekken met de Veiligheidsregio over de huisvesting zitten in de afrondende fase.

De Newtonweg op de Halfweg – Beeld: Spieke Media

De  nieuwe locatie in Spijkenisse van Ambulance Rotterdam Rijnmond (ARR) ligt op een zo strategisch mogelijk gelegen plek. Dit is gunstig voor een optimale spreiding van de ambulances en snelle beschikbaarheid van de acute zorg op Voorne-Putten. Wouter Struijk, wethouder volksgezondheid: “Deze locatie in Nissewaard betekent een positieve bijdrage aan de aanrijtijden van ambulances. Hierdoor kan er sneller en beter zorg verleend worden aan onze inwoners.”  

Wens
Het college heeft zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een opkomstlocatie in Nissewaard, c.q. Spijkenisse. De wens voor een dergelijke voorziening ten behoeve van de volksgezondheid was ook in het collegeprogramma van 2018 opgenomen. Met deze nieuwe opkomstlocatie wordt ook meer ruimte gecreëerd om zo de groei van de ambulancemedewerkers en de toename van ambulancevoertuigen te realiseren. Tegelijkertijd verbetert ARR zijn prestaties door het toevoegen van deze nieuwe opkomstlocatie.

Bericht: Gemeente Nissewaard | Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]