Hond vliegt meters door de lucht na aanrijding, verkeerspolitie vraagt zich af wat dader bezielde door te rijden

“Waarom ben je zo,” vroeg een agent van de verkeerspolitie van de regio Rotterdam zich af na het zien van een gewonde hond en diens bezorgde baasje. Zij troffen de man aan in Spijkenisse, die de agenten wenkte te stoppen. Bij zich in de auto had de man zijn gewonde hond liggen, die kort ervoor werd aangereden tijdens het uitlaten. De man was naarstig op zoek naar een dierenarts die hem kon helpen, maar dat lukte niet. De hond werd aangereden door een andere auto en vloog daarbij meters door de lucht.

De aanrijding gebeurde op de Akkersweg in Spijkenisse. Heeft u het incident zien gebeuren of heeft u informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844.

“Kijk, we maken in ons werk veel mee. Je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt en we zien het. En vaak doen we gewoon ons werk, vinden we er wel of niet iets van en gaan we weer door. Maar soms, soms sta je bij een situatie en dan vraag ik mezelf af: Waarom ben je zo?” begint het verhaal wat door de verkeerspolitie op facebook geplaatst is. De verkeerspolitie legt uit dat zij door Spijkenisse reden en stuitten op een man die de politie wenkte naar de auto te komen.

“En daar zag ik een hele mooie bruine hond liggen. Vanaf moment 1 zag je dat dit gewoon potverdorrie een lieve hond was. Alleen deze lieve hond lag met zijn staart tussen de poten en de tong uit zijn bek, hijgend op de achterbank van de auto. En het viel me in eerste instantie nog niet eens op, maar toen ik beter keek, zag ik dat de achterbank vol met bloedspetters zat. Ik richtte mijn zaklamp op de hond en zag dat er behoorlijk wat bloed uit zijn bek kwam.” Het hele verhaal is emotioneel en de baas van de hond is ook behoorlijk aangeslagen, legt de agent uit.

Een foto van hond Gino – Beeld: Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam

“De man vertelt mij, nog altijd snikkend, dat hij de hond uitliet en dat deze door een auto werd aangereden. Het was een behoorlijke klap en naar eigen zeggen van de man, vloog de hond enkele meters door de lucht. Een hele nare ervaring op zich, maar de bestuurder die de hond aanreed ging er vervolgens vandoor. En het enige wat ik dan denk is: Waarom beste bestuurder… waarom ben je zo? Als je gewoon gestopt was, hadden jullie samen hulp kunnen zoeken. Nu stond die beste man er alleen voor, stapte in blinde paniek in de auto en ging tevergeefs opzoek naar een dierenarts om ergens in Spijkenisse tot stilstand te komen en niet meer te weten wat hij moest. Gelukkig trof hij ons, want wellicht begrijpt u het niet, maar deze man was ten einde raad. Zijn dierbare bezit lag namelijk bloedend op de achterbank. Waarom beste bestuurder… waarom ben je zo?”

De agent probeert met de foto van de hond de dader zich te laten melden, want het gaat niet goed met de hond. “Ergens, tegen misschien wel beter weten in, hoop ik dat je de foto van de hond ziet. Dat je dit verhaal leest. Je beseft dat je actie super kansloos was en denkt: Laat ik mij maar melden. Al is het alleen al om je excuses aan te bieden en aan het baasje te vragen hoe het met Gino gaat, want Gino is de naam van de hond die jij aanreed. Voor nu zal ik maar vertellen hoe het gaat. Nou, slecht, want toen ik zojuist met het baasje belde, vertelde hij dat het niet goed gaat. Gino kan niet meer lopen en zal naar alle waarschijnlijkheid het eind van volgende week niet halen…”

Maar, tot die tijd, vraag ik het mezelf oprecht af: Waarom beste bestuurder… waarom ben je zo?? 

De agent vindt dat een hond niet onderdoet voor een mens . “Een hond heeft een kloppend hart en verdient het ook om te leven. Ik hoop oprecht dat je dit leest en dat je je eigen hart laat spreken want dan, dan hoef ik jou niet te vragen waarom je zo bent. Nee, beste bestuurder, dan kan ik zeggen dat ik het fijn vind hoe je nu bent!”