Grote lekkage bij bedrijf in Botlek

Bij het bedrijf Nouryon Polymer Chemicals in de Botlek is tijdens het afregelen van een fabriek in voorbereiding tot de voorjaarsstop chloor vrijgekomen. Dat gebeurde vrijdagavond rond 20.00 uur. Er zijn totaal 9 personen nagekeken door ambulancepersoneel. Er is niemand gewond geraakt.

Door de grote lekkage is chloor vrijgekomen. De hulpdiensten schaalden het incident op tot GRIP1. De brandweer heeft met meerdere meetploegen gecontroleerd of het chloor gevaar opleverde voor de omgeving, maar dit bleek niet het geval. Het traumateam is aanwezig geweest bij het incident.

Na de lekkage werden waternevels de lucht ingespoten op het terrein, om de stof neer te laten slaan. Rond 21.45 uur werd aangegeven dat het incident onder controle was. Een uur later werd het incident afgeschaald.