De Jongens Van: “Op 14 maart werd bekend dat deze avond het laatste feestje zou zijn”

“Op 15 maart 2021 herdenken we 1 jaar horeca sluiting van het nachtleven.” Zo begint de beschrijving van de video die De Jongens Van maakte en gister online zette. “Elke horecamedewerker, elke bezoeker van het nachtleven mist die nachten van ontspanning en plezier. Zij, die hun rol als Nachtbraker, op 15 maart al precies 1 jaar moeten missen.”

“We hebben opnames gemaakt in Spijkenisse en in Rotterdam,” vertelt Ralph Kaulingfreks. Hij is eigenaar van horeca-gelegenheid De Jongens Van in het centrum van Spijkenisse. Hij is trots op de video, maar niet de reden ervan. “De gedachte van deze video is dat we stilstaan bij het feit dat we dicht zijn als horeca maar dat we door moeten blijven gaan, want het einde is in zicht.”

De video is gemaakt met beelden uit Spijkenisse en Rotterdam, en ter nagedachtenis aan “allen die het beste feestje hebben moeten missen, aan diegene die de sluiting niet heeft overleefd en aan allen met wie we samen weer moeten gaan opbouwen en blijven strijden.” De video is ingesproken door de lokale artiest Corleone.

Beeld: Still uit de video