Brandweer spoelt riool door na terpentinelucht in woningen

De brandweer van Spijkenisse is zondagavond bezig met het doorspoelen van een riool aan de E. Flipsestraat, nadat er een terpentinelucht in zeker vijf woningen geroken werd. De vermoedelijke oorzaak is te zoeken in het door een putje spoelen van terpentine, bij een woning waar bewoners aan het verven zijn.

Bewoners in die straat maakten melding nadat ze last kregen van luchtwegen en ademhalingsproblemen. Ook op straat is een vlaag van terpentine te ruiken. De lucht komt via putten in de straat en afvoeren in woningen omhoog. Van de woning waar geverfd wordt, zijn de bewoners niet aanwezig.

beeld: Spieke Media

De brandweer adviseert bij bewoners die er ook last van hebben afwasmiddel in de afvoer te doen en flink te spoelen. Mochten er ademhalingsproblemen ontstaan, ga dan naar buiten en bel de hulpdiensten.

Beeld: Spieke Media