Bijzonder: Je stem uitbrengen vanuit je auto

Op de parkeerplaats van het Rivièrabad kun je vanaf maandag ook stemmen voor de Tweede Kamerverkiezignen vanuit je auto. Je rijdt daarvoor met een auto door een tent, waar je je stembiljet in je auto krijgt en vervolgens vanuit je auto in de stembus kunt doen. Deze manier van stemmen is er vanwege de corona-maatregelen.

De eerste bestuurder stond er maandagmorgen om 7.30 uur al, toen de stembureaus net open gingen. De komende drie dagen kan op deze locatie gestemd worden. Er zijn vier stemlanen beschikbaar waar mensen doorheen kunnen rijden. Naast de ‘drive-thru’, zoals de gemeente het zelf noemt, kun je ook in een regulier stemhokje je stem uit brengen. Daar worden ook alle maatregelen in acht genomen; je bent verplicht een mondkapje te dragen en je handen te reinigen bij binnenkomst. De stembureau’s zijn dagelijks open van 7.30 tot 21.00 uur.

Stemmen kan ook in een regulier stemhokje, ook in een tent op de parkeerplaats – Beeld: Spieke Media

De uitgebrachte stemmen worden aan het eind van de dag overgebracht naar een speciale kluis. Dit jaar is het stemmen anders omdat er over meerdere dagen gestemd kan worden. Normaal is op de dag zelf ook de telling, maar de telling vindt pas woensdagavond plaats. Dan worden de stemmen per partij geteld, waarna donderdag ook de stemmen per hoofd geteld worden. Dat laatste gebeurt in sporthal Olympia.

Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]